- 6 aardappels
- 0.5 tl cayennepeper
- 0.5 tl komijnpoeder
- Olijfolie om in te bakken
- 6 bosuitjes
- 1 komkommer
- 1 kleine bloemkool
- 1 limoen
- 1 el rode currypasta
- 1 el honing
- 100 ml yoghurt
- 2 koolvisfilets zonder vel à 100 g
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Breng een pan met water en zout aan de kook.
Pittige aardappelpartjes
Schil en snijd de aardappels in parten. Kook de aardappels in de pan met water in circa 6 minuten beetgaar. Haal de aardappels uit de pan en laat ze uitwasemen.
Verspreid de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat. Schenk een scheut olie over de aardappels en bestrooi met de cayennepeper en de komijnpoeder. Hussel goed door. Bak de aardappels in de oven in circa 20 minuten goudbruin en krokant.
Curryvis
Meng de currypasta met de honing, yoghurt en een scheut olijfolie. Haal de vis door de marinade en leg in een ovenschaal. Laat de vis 10 minuten marineren in de koelkast.
Bak de vis in de ovenschaal bij de aardappels in de oven in circa 5 minuten gaar.
Lekker met de bloemkool/komkommersalade
Inspiratiebron: 24Kitchen
Deze gaan we snel proberen en we laten weten hoe het gelukt is!