- 1 pak Koopmans Appelkruimeltaart
- 100 g koude roomboter
- 1 ei
- 850 g zachtzure appels (ca. 5 stuks)
- citroensap
- 30 g suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 2-3 tl kaneel
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op zo’n 180 graden.
Vet de cupcaketray goed in met boter.
Snijd de koude boter in dobbelsteentjes en doe deze in een kom. Voeg de mix toe en meng het geheel met een mixer met garden tot een kruimelig deeg. Als laatste het ei toevoegen en nog even kort mengen. Zet het deeg in de koelkast.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes. Meng de appelblokjes met een beetje citroensap, de suiker, vanillesuiker en kaneel.
Verdeel drievierde van het kruimeldeeg in de cupcaketray, druk goed aan, zorg ervoor dat de hele cupcakevorm bekleed is.
Verdeel het appelmengsel in de cupecakevormpjes en strooi het resterende kruimeldeeg over de vulling.
Bak de minitaartjes in circa 45 minuten gaar en goudbruin.
Laat ze even afkoelen in de vorm om ze daarna uit de cupcaketray te halen en verder af te laten koelen op een rooster.
zo vlug als ik kan rondhobbelen ga ik dit recept maken.Laat je dan weten hoe het gesmaakt heeft. groetjes