- 400 g gesneden boerenkool
- 1 teentje knoflook
- 2 dl halfvolle melk
- ½ theelepel tijm of oregano
- Nootmuskaat
- 3 eieren
- 2 el geraspte belegen 30+ kaas
Verwarm de oven voor op 180° C.
Kook de boerenkool in weinig water in ca. 15 minuten zacht en laat deze in een vergiet goed uitlekken.
Pers het teentje knoflook boven een pan uit en roer er de melk door met wat peper, een beetje zout, de tijm of oregano en wat nootmuskaat. Laat dit tegen de kook aan komen.
Klop de eieren los en klop er de hete melk door.
Doe de boerenkool in een ovenvaste schaal en schenk het eier-melkmengsel over.
Strooi de geraspte kaas er over.
Laat het gerecht in de hete oven in ca. 20 minuten stollen.
Lekker met wat aardappelpuree.
Inspiratiebron: Voedingscentrum