- 2 grote aardappels
- 2 witte koolvisfilets (diepvries)
- 2 eieren
- 100 g bloem
- 100 g paneermeel
- zonnebloemolie
- olijfolie
- 1 prei
- 350 g spinazie
- 0.5 bosje bieslook
- 3 el crème fraîche
- ½ citroen
- zout
- versgemalen peper
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels.
Was de aardappels en kook ze in de schil circa 10 minuten.
Giet de aardappels af, prik ze in met een vork en bestrijk ze met olijfolie.
Omwikkel elke aardappel met aluminiumfolie en pof ze, in een ovenschaal, in de oven circa 10 minuten.
Vissticks
Snijd de (voor ¾ ontdooide) vis in repen. Bestrooi met zout en peper.
Kluts de eieren los met een vork. Strooi de bloem op een bord. Strooi paneermeel op een ander bord.
Wentel de vis eerst door de bloem dan door het ei en tot slot door het paneermeel en druk het paneermeel goed aan.Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een pan.
Bak de vis om en om in circa 3 – 4 minuten goudbruin.
Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
Groente
Was de preien grondig en snijd in dunne ringen.
Verhit een scheutje olie in de wok en roerbak de prei circa 4 minuten en breng op smaak met zout en peper. Voeg de spinazie toe en roerbak deze nog zo’n 3 minuten mee.
Roer de crème fraîche los en doe hierin de fijngesneden bieslook, schep in een bakje.
Snijd de citroen in partjes en serveer ze bij de vissticks
Maak het aluminiumfolie open en snijd met een mesje de aardappels in.
Inspiratiebron: 24Kitchen