Geplaatst door Suzanne op 1 - okt - 2013, Menukaart BBQ, Bijgerechten
Ingredienten
  • ½ pak Koopmans Witbrood
  • 3 el roomboter, gesmolten
  • 3 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 el gedroogde oregano
Kooktijd: 15 min Porties: 2

Maak het witbrood volgens de verpakking. Je kunt natuurlijk ook het hele pak klaarmaken en eventueel de helft invriezen. Let wel onderstaand is gebaseerd op een half pak.

Strooi flink wat bloem op het aanrecht en stort het deeg erop uit. Verdeel het in 8 gelijke stukken en maak er bolletjes van of welk soort vorm je ook wilt qua broodjes. Zelf heb ik ze gemaakt zoals waar ik het recept vandaan gehaald heb, namelijk via in my Red Kitchen:
Rol nu ieder bolletje uit tot een lange streng

Uitrollen
Het deeg is vrij zacht en licht nu. Strooi er nog wat bloem overheen als het plakt, anders kun je er geen knoop in leggen.
Leg een knoop in de streng:

Knoop leggen
Leg het uitstekende stukje links onder de knoop, en het stukje rechts over de knoop:

Knoop leggen 2
Stop het stukje er goed in

Knoop leggen 3
Leg ze nu op een bakplaat (bekleed met bakpapier) ver genoeg uit elkaar zodat ze kunnen rijzen.
Dek af met een theedoek en laat nog eens 45 minuten rijzen op een warme plek.

Vlak voor het einde kun je de knoflookboter maken.
Verwarm ook vast de oven voor op 175°C.

Smelt 3 eetlepels roomboter en meng het met 3 uitgeperste tenen knoflook en een eetlepel gedroogde oregano.
Smeer nu de broodjes in met de knoflookboter.

En bak ze zo’n 15 tot 18 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Inspiratiebron en bovenstaande foto’s: in my Red Kitchen

 

Geef een reactie


Recente Recepten

Rengdang

Geplaatst op 2 - aug - 2021

geen reacties

Arretjescake

Geplaatst op 13 - apr - 2016

geen reacties

Volkorenbrood uit de broodbakmachine

Geplaatst op 31 - jan - 2015

1 reactie

Raw-snackreep

Geplaatst op 20 - dec - 2014

geen reacties

Recente Berichten

Aardappels telen helaas mislukt

Geplaatst op 4 - jun - 2013

2 reacties

Zelf aardappels telen

Geplaatst op 19 - mrt - 2013

1 reactie

Tuinkruiden

Geplaatst op 9 - mrt - 2013

geen reacties