- ½ pak Koopmans Witbrood
- 3 el roomboter, gesmolten
- 3 tenen knoflook, uitgeperst
- 1 el gedroogde oregano
Maak het witbrood volgens de verpakking. Je kunt natuurlijk ook het hele pak klaarmaken en eventueel de helft invriezen. Let wel onderstaand is gebaseerd op een half pak.
Strooi flink wat bloem op het aanrecht en stort het deeg erop uit. Verdeel het in 8 gelijke stukken en maak er bolletjes van of welk soort vorm je ook wilt qua broodjes. Zelf heb ik ze gemaakt zoals waar ik het recept vandaan gehaald heb, namelijk via in my Red Kitchen:
Rol nu ieder bolletje uit tot een lange streng
Het deeg is vrij zacht en licht nu. Strooi er nog wat bloem overheen als het plakt, anders kun je er geen knoop in leggen.
Leg een knoop in de streng:
Leg het uitstekende stukje links onder de knoop, en het stukje rechts over de knoop:
Leg ze nu op een bakplaat (bekleed met bakpapier) ver genoeg uit elkaar zodat ze kunnen rijzen.
Dek af met een theedoek en laat nog eens 45 minuten rijzen op een warme plek.
Vlak voor het einde kun je de knoflookboter maken.
Verwarm ook vast de oven voor op 175°C.
Smelt 3 eetlepels roomboter en meng het met 3 uitgeperste tenen knoflook en een eetlepel gedroogde oregano.
Smeer nu de broodjes in met de knoflookboter.
En bak ze zo’n 15 tot 18 minuten in de voorverwarmde oven.
Inspiratiebron en bovenstaande foto’s: in my Red Kitchen