Verhit de barbecue alvast een uurtje voor op zo’n 300-350°Celsius. Zorg dat je gelijk de pizzasteen meeverhit en deze niet pas op het eind op de barbecue legt, hierdoor kan de pizzasteen kapot knappen door het te grote hitte verschil. Rol een portie pizzadeeg uit tot een mooie dunne pizzabodem.   Lees verder ...

Menukaart: BBQ, Hapjes, Hoofdgerechten

Fatty, een rol gehakt met vulling en omwikkeld met spek Het makkelijkste is om het gehakt in de ziplockzak te rollen tot een egale plak. Hierna knip je de zak open zodat je de vulling die je graag wilt hierop kunt verwerken. Ik heb hier een laagje rub opgedaan, daar   Lees verder ...

Menukaart: Banner, BBQ, Hoofdgerechten

Alle ingrediënten mengen en dit tot een soepel deeg kneden. Ik heb hiervoor de keukenmachine gebruikt met de kneedhaken. Als het allemaal goed gemengd is dan kneed ik het op het aanrecht verder, wel even een drupje olijfolie op je werkblad uitsmeren. In een met olijfolie ingevette schaal afgedekt met   Lees verder ...

Verwarm de BBQ voor op 180 graden. Schep met een lepel 1/3 van de inhoud van de boursin uit de verpakking en doe dit in een mengkom. Meng dit met een flinke scheut kookroom. Voeg eventueel naar keuze een scheutje melk toe om de saus te verdunnen. Snij hierna de   Lees verder ...

Menukaart: BBQ

Maak de bbq gereed voor indirect grillen, 110° – 120° Snijd de paprika’s doormidden, verwijder het vruchtvlees en schep de zaden uit de paprika. Laat wel de stengel zitten anders kan er minder vulling in. Prik een gaatje aan de onderkant van de paprika zodat het overtollige vocht weg kan.   Lees verder ...

Meng de sla en de witte kool in een kom met de cashewnoten. Roer in een kommetje de dressing van Yofresh, citroensap, mosterd en breng dit op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de salade. Heerlijk als hoofdgerecht op een ”balansdag”. Verrassend lekker als bijgerecht met een   Lees verder ...

Op de indirecte bbq laten we de spareribs 3 uur roken, daarna 2 uur inpakken in aluminium folie met daarin een beetje appelsap om vervolgens het laatste uur te zorgen voor een lekker korstje en smeren deze in met een mopsaus in het laatste half uurtje. Voorbereidingen: Spare Ribs hebben   Lees verder ...

Menukaart: BBQ, Hoofdgerechten

Recente Recepten

Rengdang

Geplaatst op 2 - aug - 2021

geen reacties

Arretjescake

Geplaatst op 13 - apr - 2016

geen reacties

Volkorenbrood uit de broodbakmachine

Geplaatst op 31 - jan - 2015

1 reactie

Raw-snackreep

Geplaatst op 20 - dec - 2014

geen reacties

Recente Berichten

Aardappels telen helaas mislukt

Geplaatst op 4 - jun - 2013

2 reacties

Zelf aardappels telen

Geplaatst op 19 - mrt - 2013

1 reactie

Tuinkruiden

Geplaatst op 9 - mrt - 2013

geen reacties