Wat is een rub? Een rub is een combinatie van specerijen die je gebruikt om je vlees mee te marineren en betekent letterlijk ‘wrijven’. Het is een droge marinade. De rub zou je kunnen mengen met een olie om hiermee je vlees mee in de wrijven. Je kan deze mix Lees verder ...
Verwarm de bbq op 110°-120°, indirect bbq methode. De bedoeling is om de groente te roken, wij gebruiken dus de smokersbox met daarin wat hickory rookhout. Halveer de tomaten en de paprika en leg deze direct op het rooster. Wij gebruiken een groentemand voor op de bbq. Na ongeveer een Lees verder ...
Leg de bananen vlak en snij deze over de lengte open, houd de uiteinden gesloten. Stop 4 rolo’s in de banaan en doe er eventueel wat roomboter ertussen. Per banaan dus 1 rolo om weg te snoepen. BBQ: Leg de bananen op de bbq tot de rolo’s zijn gesmolten en Lees verder ...
Spoel de garnalen af onder koud stromend water, laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Steek de garnalen in de lengte aan de spiesen. Leg een basilicumblaadje op de achterkant van elke garnaal. Wikkel elke garnaal in een plak bacon. Maak de BBQ gereed voor direct grillen, en Lees verder ...