Maak de barbecue gereed voor indirect ± 165°Celcius. Snij de kipfilets door zodat je ze kunt openklappen. (ook wel vlinderen genoemd, zie onderstaand filmpje) Kruid ze ruim met de zongedroogde tomaat mix. Leg er 1 of 2 plakken kaas op en zongedroogde tomaat. Klap de kipfilets weer dicht, peper en Lees verder ...
Verhit de barbecue alvast een uurtje voor op zo’n 300-350°Celsius. Zorg dat je gelijk de pizzasteen meeverhit en deze niet pas op het eind op de barbecue legt, hierdoor kan de pizzasteen kapot knappen door het te grote hitte verschil. Rol een portie pizzadeeg uit tot een mooie dunne pizzabodem. Lees verder ...
Fatty, een rol gehakt met vulling en omwikkeld met spek Het makkelijkste is om het gehakt in de ziplockzak te rollen tot een egale plak. Hierna knip je de zak open zodat je de vulling die je graag wilt hierop kunt verwerken. Ik heb hier een laagje rub opgedaan, daar Lees verder ...
Alle ingrediënten mengen en dit tot een soepel deeg kneden. Ik heb hiervoor de keukenmachine gebruikt met de kneedhaken. Als het allemaal goed gemengd is dan kneed ik het op het aanrecht verder, wel even een drupje olijfolie op je werkblad uitsmeren. In een met olijfolie ingevette schaal afgedekt met Lees verder ...
Pasta koken en onder koud stromend water afkoelen en goed laten uitlekken. Lenteuitjes wassen en in fijne ringen snijden. (Beetje groen er ook bij voor de kleur) Cherry tomaatjes in vier snijden, een paar achterhouden voor de garnering. De ham en basilicum in smalle reepjes snijden. Honing met witte wijnazijn Lees verder ...
Rasp de Parmezaanse kaas. Stroop de tijmblaadjes van de takjes. Kerf de onderkant van de kipfilets met een klein mesje voorzichtig kruislings in. Strooi er wat peper op (zout is niet nodig omdat de ham al behoorlijk zout is). Scheur een stuk vershoudfolie af en besprenkel dat met olijfolie. Leg Lees verder ...
Meng de sla en de witte kool in een kom met de cashewnoten. Roer in een kommetje de dressing van Yofresh, citroensap, mosterd en breng dit op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de salade. Heerlijk als hoofdgerecht op een ”balansdag”. Verrassend lekker als bijgerecht met een Lees verder ...