Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in wat olijfolie. Doe het blikje tomaten erbij en breng het op smaak met wat peper en zout. Laat het geheel een halfuurtje inkoken op laag vuur. Maak de saus vervolgens glad door deze bijvoorbeeld in de blender te doen. Lees verder ...
Wat is een rub? Een rub is een combinatie van specerijen die je gebruikt om je vlees mee te marineren en betekent letterlijk ‘wrijven’. Het is een droge marinade. De rub zou je kunnen mengen met een olie om hiermee je vlees mee in de wrijven. Je kan deze mix Lees verder ...
Doe de olijfolie samen met de rode wijnazijn in een kommetje en roer dit goed door elkaar. Vervolgens doe je de overige ingrediënten erbij en roer je het geheel tot een glad sausje. Deze dressing is ook heerlijk door een salade. Inspiratiebron: Smulweb
Meng in een pannetje de sojasaus, rode wijnazijn, sambal en de suiker en breng aan de kook. Roer in een kommetje de maïzena aan met een scheutje water en roer met een garde door de saus. Eventueel aanlengen met een beetje water. Inspiratiebron: 24Kitchen
De basilicum met knoflook en pijnboompitjes fijnmaken, daarna de kaas erbij. Op smaak brengen met zout en peper. Als laatste de olie beetje bij beetje toevoegen totdat je het smeuïg genoeg vind. Bewaren in de koelkast, maximaal 1 week. Ik vries het overgeblevene altijd in. Dit doe ik in zo’n Lees verder ...