- 24 grote garnalen, gepeld en van darm ontdaan
- 24 verse basilicumblaadjes
- 24 dunne plakken bacon
- 24 tapasprikkers/cocktailprikkers
Spoel de garnalen af onder koud stromend water, laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Steek de garnalen in de lengte aan de spiesen.
Leg een basilicumblaadje op de achterkant van elke garnaal. Wikkel elke garnaal in een plak bacon.
Maak de BBQ gereed voor direct grillen, en verhit tot hoog.
Leg de garnalen op het hete rooster wanneer je met bereiden wil beginnen. Leg een gevouwen vel aluminiumfolie onder de blootgestelde delen van de spiesen om aanbranden te voorkomen. Grill ze tot het bacon mooi bruin is en de garnalen gaar, 4 tot 8 minuten in totaal; draai de spiesjes om voor een gelijkmatige bereiding. Wanneer de garnalen door en door gaar zijn, zijn ze stevig en wit.
Inspiratiebron: BBQforum.nl