- Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
- 500 g Mona bananenkwark zonder stukjes.
- 250 ml slagroom
- 60 g boter of margarine
- 400 ml water (op kamertemperatuur)
Taartbodem bereiden
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.
Taart bereiden
Doe het water en de taartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.
Voeg de bananenkwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
Schenk het taartmengsel over de bodem.
Laat de taart ten minste 2 ½ uur opstijven in de koelkast.
Vlak voor het opdienen eventueel versieren met plakjes verse banaan en slagroom toefjes.
En deze kwark taart is zoooo lekker!