Geplaatst door Suzanne op 3 - mrt - 2013, Menukaart Hoofdgerechten
Ingredienten
  • 1 el boter
  • 50 g witte kool, gesneden
  • 2 wortels, geraspt
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 2 kropjes little gem
  • 400 ml water
  • 1 runderbouillonblokje
  • 150 g boerenbeenham in dunne plakjes
  • 4 zachte witte bolletjes
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie om in te bakken
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el honing
  • 150 ml kookroom
Kooktijd: 30 min Porties: 2

Pel en snijd de uien in halve ringen. Verhit een scheut olie in een pan en bak de uien in circa 8 minuten zacht en goudbruin. Voeg halverwege een eetlepel boter toe.
Snijd de tomaten in plakjes. Maak de blaadjes van de little gem los en scheur de blaadjes in stukjes.

Honing-mosterdsaus
Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de knoflook circa 2 minuten.
Voeg de mosterd, honing en de kookroom toe en breng aan de kook. Laat de saus circa 5 minuten koken.
Breng de saus op smaak met een beetje zout en peper.

Broodje beenham
Breng het water met het bouillonblokje aan de kook en zet het vuur uit. Voeg de boerenbeenham toe en laat even doorwarmen.
Snijd de broodjes open en leg de onderste helften op borden. Verdeel de little gem, witte kool, gerapste wortel, plakjes tomaat en beenham over de broodjes. Lepel de saus erover en verdeel de gebakken uiringen erover. Zet de kapjes van het brood schuin tegen de broodjes aan.

 

Inspiratiebron: 24Kitchen

Geef een reactie


Recente Recepten

Rengdang

Geplaatst op 2 - aug - 2021

geen reacties

Arretjescake

Geplaatst op 13 - apr - 2016

geen reacties

Volkorenbrood uit de broodbakmachine

Geplaatst op 31 - jan - 2015

1 reactie

Raw-snackreep

Geplaatst op 20 - dec - 2014

geen reacties

Recente Berichten

Aardappels telen helaas mislukt

Geplaatst op 4 - jun - 2013

2 reacties

Zelf aardappels telen

Geplaatst op 19 - mrt - 2013

1 reactie

Tuinkruiden

Geplaatst op 9 - mrt - 2013

geen reacties