- 100 g prei in halve ringen gesneden
- 1 ui, fijn gesneden
- 1 rode peper, fijn gesneden
- 75 g schouderham broodbeleg, in blokjes gesneden
- 75 g hamlap, heel fijn gesneden
- 1 ei, geklopt
- zout
- mini mespuntje ve-tjin
- kippenbouillonblokje (chinese)
- zonnebloemolie
Voorbereiding
Stukjes hamlap op smaak brengen met wat zout en peper en licht bruin wokken in een beetje zonnebloemolie
Rijst koken:
2 koppen langkorrel surinaamse rijst, goed gewassen tot het water helder is
2½ kop kippenbouillion (d.w.z. 600 ml (chinese)kippenbouillon, maar met een kippenbouillonblokje voor 250 ml boullion gemaakt)
Kook de rijst voor 15 min op een laag vuurtje in de kippenbouillion
Doe de rijst in een grote platte schaal en laat de rijst uitdampen en koud worden. Wel af en toe erin roeren met een vork om te voorkomen dat de rijst aan elkaar gaat plakken.
Bereidingswijze
Fruit in een wok met olie de ui, rodepeper, prei, ham, gewokte vlees, zout en ve-tjin tot zacht maar nog stevig.
Schep de gewokte groente en vlees na de ene helft van de wok en voeg beetje voor beetje het roerei toe en roer stevig om korrelige roerei te maken. Zorg steeds dat het ei bijna gestold is voor je meer ei toevoegt.
Als al het ei gestold is voeg je in portjes de rijst toe terwijl je het op middelhoog vuur bakt.
Bak verder tot de rijst goed warm is.
Inspiratiebron: Smulweb
Ziet er lekker uit!
Wij gisteren van de buren Irakese soort nasi gehad, was SUPER lekker!