- 500 g gehakt
- basis bbq rub
- bbq saus
- kaas
- ziplockzak
- 250 g ontbijtspek
Fatty, een rol gehakt met vulling en omwikkeld met spek
Het makkelijkste is om het gehakt in de ziplockzak te rollen tot een egale plak. Hierna knip je de zak open zodat je de vulling die je graag wilt hierop kunt verwerken.
Ik heb hier een laagje rub opgedaan, daar weer een laag bbqsaus over en wat kaas als afsluiter. Ik zal hier niet teveel op doen, dit maakt het oprollen namelijk moeilijker.
Deze plak rol je op, dit heb ik doormiddel van de ziplocker die er nog onderop ligt gedaan.
Vervolgens ga je aan de slag om het spekmatje te maken, wat we straks als een soort van jas om de gehaktrol doen.
Bovenstaand filmpje over hoe je deze spekmat makkelijk zelf kunt maken
Deze spekmat rol je strak om de gehaktrol heen en deze wikkel je nog eens strak in vershoudfolie. Daarna leg je de fatty voor minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven. (het beste is om deze de avond tevoren te maken)
De fatty gaat indirect op de bbq op zo’n 110°C tot een kerntemperatuur van 70°C. De laatste 10 minuten nog een laagje bbqsaus erover smeren, daarna laten rusten in aluminiumfolie voor zo’n 10 a 15 minuten
Inspiratiebron: Spiffs BBQ en BBQforum.nl
Ziet er super lekker uit! Deze wil ik echt keertje proberen!
En het jasje is ook echt goed gelukt….weet niet of mij dat gaat lukken 😉
Dank je. Ik heb het precies zo gedaan als in het filmpje, kan niet mislukken 😉