Geplaatst door Suzanne op 17 - feb - 2013, Menukaart Hoofdgerechten
Ingredienten
  • 400 g gesneden boerenkool
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl halfvolle melk
  • ½ theelepel tijm of oregano
  • Nootmuskaat
  • 3 eieren
  • 2 el geraspte belegen 30+ kaas
Kooktijd: 30 min Porties: 2

Verwarm de oven voor op 180° C.

Kook de boerenkool in weinig water in ca. 15 minuten zacht en laat deze in een vergiet goed uitlekken.

Pers het teentje knoflook boven een pan uit en roer er de melk door met wat peper, een beetje zout, de tijm of oregano en wat nootmuskaat. Laat dit tegen de kook aan komen.
Klop de eieren los en klop er de hete melk door.

Doe de boerenkool in een ovenvaste schaal en schenk het eier-melkmengsel over.
Strooi de geraspte kaas er over.

Laat het gerecht in de hete oven in ca. 20 minuten stollen.

Lekker met wat aardappelpuree.

 

Inspiratiebron: Voedingscentrum

 

Geef een reactie


Recente Recepten

Rengdang

Geplaatst op 2 - aug - 2021

geen reacties

Arretjescake

Geplaatst op 13 - apr - 2016

geen reacties

Volkorenbrood uit de broodbakmachine

Geplaatst op 31 - jan - 2015

1 reactie

Raw-snackreep

Geplaatst op 20 - dec - 2014

geen reacties

Recente Berichten

Aardappels telen helaas mislukt

Geplaatst op 4 - jun - 2013

2 reacties

Zelf aardappels telen

Geplaatst op 19 - mrt - 2013

1 reactie

Tuinkruiden

Geplaatst op 9 - mrt - 2013

geen reacties