- 12 cupcakes
- kokosrasp
- blauw voedselkleurstof
- diepvrieszakje
- reep pure chocolade
- 24 pepermuntballen
- 12 kleine chocoladekoekjes, evt. door de helft
Natuurlijk zelfgemaakte cupcakes voor onderstaande gebruiken!:
Doe de kokosrasp in het diepvrieszakje en druppel hierin wat blauwe voedselkleurstof. Sluit het zakje en hussel het goed door elkaar. Tevreden met de kleur? Doe deze dan in een bakje/schaaltje om straks de cupcake in te kunnen dippen. Niet tevreden, doe nog wat druppels van de blauwe voedselkleurstof erbij in het zakje en nogmaals husselen, etc.
Smelt de chocoladereep au ben marie. Zet het schaaltje blauwe kokos, de cupcakes, chocoladekoekjes en de pepermuntballen klaar samen met een mes en een satéprikker.
Dompel de bovenkant van de cupcake in de gesmolten chocolade en dip deze vervolgens in het schaaltje blauwe kokos en strooi er eventueel nog wat blauwe kokos overheen na het dippen voor een vollere laag.
Mond: Snij met het mes een inkeping in de cupcake en doe hierin een chocoladekoekje.
Ogen: Pak een pepermuntbal en maak hier met behulp van de satéprikker en wat gesmolten chocolade een oog van, gebruik ook chocolade onderop de pepermuntbal en maak eventueel een inkeping in de cupcake om hier de pepermuntbal op te doen.
Een behoorlijke klus, maar wat een superleuk resultaat zeg! Als onze kleine meid jarig is gaan we hiermee aan de slag! Bedankt voor het leuke idee!
Leuk dat jullie deze gaan proberen met jullie kleine meid! Ik zal wel de pepermuntballen vervangen door (stukjes) marshmallows, past er wat beter bij voor haar 😉