- 40 g boter
- 50 g bloem
- 500 ml halfvolle melk
- 300 g geraspte belegen kaas
- snufje nootmuskaat
- peper en zout
- 1,5 el gedroogde oregano
- 1 ui
- teentje knoflook
- olijfolie
- 250 g half om half gehakt
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- tomatenpassata
- 1 el worcestersaus
- 175 g champignons
- 1 courgette
- 1 pak lasagnevellen
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
De kaassaus:
Verwarm een pan en smelt hierin de 40 gram margarine. Roer de bloem erdoor en laat dit circa 3 minuten garen. Voeg de melk al roerende toe en breng aan de kook voor ongeveer 10 minuten.
Zet het vuur laag en roer hier 150 gram gerapste kaas door.
Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en oregano.
Gehaktsaus:
Pel en snipper het ui en de knoflook. Verhit olijfolie in een koekenpan en smoor de ui en knoflook op laag vuur tot ze glazig zijn. Rul het gehakt in een andere pan, breng op smaak met een beetje zout en peper en voeg toe aan het uienmengsel. Laat het vet achter in de pan. Snijd de paprika’s in kleine blokjes en roer deze paprika’s door het gehakt en voeg de tomatenpassata, oregano en een scheutje worcestersaus toe. Snijd de champignons in vieren en bak ze circa 5 minuten in de pan waar het gehakt in is geruld en voeg toe aan het gehaktmengsel. Laat circa 15 minuten pruttelen.
Was de courgette en snijd dunne plakjes (met behulp van een kaasschaaf)
Lasagne opbouwen:
Schep een laagje gehaktsaus in de ovenschaal. Bedek deze laag met lasagnevellen. Verdeel wat kaassaus over de vellen, hierop leg je een rij courgette plakjes, dek af met de gehaktsaus en bedek weer met lasagnevellen. Herhaal deze stappen totdat alle tomatensaus gebruikt is. Dek de laatste laag af met de kaassaus. Strooi tenslotte de rest van de geraspte kaas over de lasagne.
Zet de lasagne in de oven voor totaal 30 minuten waarvan de eerste 15 minuten afgedekt met aluminiumfolie.
Inspiratiebron: 24Kitchen