- 750 gram rundergehakt
- zakje geraspte Parmezaanse kaas (40 gram)
- 1 losgeklopt ei
- 60 gr gekruid paneermeel
- 2 el fijngehakte knoflook
- 2 tl fijngehakte platte peterselie
- 1 tl zeezout
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl versgemalen zwarte peper
- 1 tl basis bbq rub
- 100 ml melk
- 300 gram ontbijtspek (2 pakjes AH)
- barbecuesaus
- coctailprikkertjes
Meng de ingrediënten van de balletjes goed door elkaar en draai er balletjes van die iets kleiner zijn dan een golfbal (ik had ruim 30 balletjes) en bestrooi ze nog wat extra met wat bbq rub.
Wikkel een half plakje ontbijtspek om de balletjes en zet dit vast met een cocktailprikkertje. Zet je MOINK Balls in de koelkast. Ik heb deze balletjes de avond van te voren gemaakt, lekker makkelijk
Bereid de BBQ voor op de indirecte manier op zo’n 110°C, zelf heb ik nog een stukje kersen rookhout erbij gebruikt.
Barbecue de MOINK Balls een uur en bestrijk ze met de barbecuesaus. Laat ze nog een half uur op de bbq garen en ze zijn klaar.
MOINK komt van Moo en Oink.
Moo voor het rundergehakt van de balletjes, Oink van de spek.
Inspiratiebron: bbqforum.nl