- 30 g Parmezaanse kaas
- 2 takjes tijm
- 2 kipfilets
- zwarte peper uit de molen
- 1 citroen
- 6 plakjes prosciutto ham
- olijfolie
Rasp de Parmezaanse kaas. Stroop de tijmblaadjes van de takjes. Kerf de onderkant van de kipfilets met een klein mesje voorzichtig kruislings in. Strooi er wat peper op (zout is niet nodig omdat de ham al behoorlijk zout is).
Scheur een stuk vershoudfolie af en besprenkel dat met olijfolie. Leg de kipfilets er naast elkaar op een stuk en strooi er het grootste deel van de tijmblaadjes over. Rasp er wat citroenschil op en bestrooi ze met de Parmezaanse kaas.
Leg 3 plakjes ham op elke filet, zodanig dat ze elkaar een heel klein beetje overlappen. Sprenkel er nog een klein beetje olijfolie over en bestrooi ze met het laatste restje tijmblaadjes.
Leg een stuk vershoudfolie over de filets en geef er een paar flinke klappen op met de onderkant van een pan, tot ze ongeveer 1 centimeter dik zijn.
Zet een koekenpan op matig vuur. Haal het folie van de filets en leg ze heel voorzichtig met de prosciutto naar onderen in de pan. Sprenkel er wat olijfolie op.
Bak ze 3 – 4 minuten aan elke kant, keer ze halverwege om en geef de hamkant nog 30 seconden extra om lekker krokant te worden.
Inspiratiebron: Jamie Oliver