- 250 g pasta (bijvoorbeeld penne of farfalle)
- 0,5 el honing
- 1,5 el witte wijnazijn
- 3 el mayonaise
- 1 bosje lenteui
- 200 g parmaham
- 250 g cherry tomaatjes
- enkele blaadjes basilicum
- 150 g parmezaanse kaas (niet geraspt)
Pasta koken en onder koud stromend water afkoelen en goed laten uitlekken.
Lenteuitjes wassen en in fijne ringen snijden. (Beetje groen er ook bij voor de kleur)
Cherry tomaatjes in vier snijden, een paar achterhouden voor de garnering.
De ham en basilicum in smalle reepjes snijden.
Honing met witte wijnazijn losroeren en mengen met de mayonaise.
Alle ingrediënten (behalve de parmezaanse kaas) mengen en afgedekt in de koelkast enkele uren laten rusten.
Pastasalade garneren met de Parmezaanse kaas in grote schilfers gesneden, de cherry tomaatjes en verse blaadjes basilicum.
Inspiratiebron: AH.nl
Vandaag gemaakt, lekker en eenvoudig te maken! Ook lekker is zo’n pastasalade met witte druiven, lekker fris, vooral als het zo warm is.