Geplaatst door Suzanne op 2 - jan - 2014, Menukaart Banner, Zoetigheden
Ingredienten
  • 1 zakje ongezouten pinda's
  • 1 reep pure chocolade
  • 1 reep melk chocolade
Kooktijd: 30 min Porties: 30+

Haal de hele pinda’s zo veel mogelijk los van elkaar en rooster de pinda’s in de oven bij zo’n 100° voor ± 20 minuten en laat ze afkoelen.

Zet intussen alvast een snijplank of schaal klaar en bedek deze met plastic folie of bakpapier.

Hak de chocolade in stukjes en smelt hiervan 2/3 in een pannetje, au bain marie (klik hier voor een filmpje)
Als deze chocolade geheel gesmolten is, haal de schaal van de pan en voeg de rest van de chocolade toe en roer er goed doorheen tot deze ook geheel gesmolten is.
Voeg dan de pinda’s toe en roer het chocolade/pinda mengsel goed door zodat de pinda’s met een mooi laagje chocolade bedekt zijn.

Verdeel deze met een lepel in mooie pindarotsjes porties op de snijplank of schaal die je bekleed hebt met folie of bakpapier.
Laat zo’n anderhalf uur afkoelen buiten de koelkast.

Zelf gebruik ik altijd melk en pure chocolade maar dit is natuurlijk geheel aan jou of je melk, puur of witte chocolade gebruikt.
Daarnaast zou je voor de variatie ook rozijnen, cornflakes etc. erbij kunnen toevoegen.

 

Geef een reactie


Recente Recepten

Rengdang

Geplaatst op 2 - aug - 2021

geen reacties

Arretjescake

Geplaatst op 13 - apr - 2016

geen reacties

Volkorenbrood uit de broodbakmachine

Geplaatst op 31 - jan - 2015

1 reactie

Raw-snackreep

Geplaatst op 20 - dec - 2014

geen reacties

Recente Berichten

Aardappels telen helaas mislukt

Geplaatst op 4 - jun - 2013

2 reacties

Zelf aardappels telen

Geplaatst op 19 - mrt - 2013

1 reactie

Tuinkruiden

Geplaatst op 9 - mrt - 2013

geen reacties