Verhit de barbecue alvast een uurtje voor op zo’n 300-350°Celsius. Zorg dat je gelijk de pizzasteen meeverhit en deze niet pas op het eind op de barbecue legt, hierdoor kan de pizzasteen kapot knappen door het te grote hitte verschil.
Rol een portie pizzadeeg uit tot een mooie dunne pizzabodem. Gebruik hiervoor wat tarwegriesmeel (of semolina) zodat het deeg niet vast plakt aan je roller en werkbank. Heb je het deeg na wens uitgerold, bestrooi de onderkant nog wat lichtjes met tarwegriesmeel en leg deze op het bakpapiertje.
Smeer een dun laagje pizzasaus over de pizzabodem en beleg deze naar keuze. Hoe minder beleg, hoe betere garing, hoe lekkerder de pizza!
Schuif de pizza voorzichtig vanaf het bakpapiertje op de pizzasteen en doe de kap van de barbeque dicht.
Omdat de barbeque +300°Celsius is, hoeft de pizza maar zo’n 5 a 10 minuten en dan is deze al klaar om gegeten te worden.