- 200 g meel
- 2 eieren
- Olijfolie
- ½ citroen
- 2 eierdooiers (eiwitten bewaren)
- 100 g gekookte kip en restant kip
- Peper en zout
- 50 g Parmezaanse kaas
- 3 el creme fraiche
- Handje vol basilicumblaadjes
- Tomatenblokjes
Pastadeeg
Doe het meel in een kom en maak in de midden een kuiltje. Doe de eieren, drupje olijfolie en het zout in het kuiltje. Kneed van deze ingredienten een stevig deeg. Het deeg mag niet meer aan de handen plakken en moet fluweel zacht aanvoelen. Maak van het deeg een bol en verpak deze in huishoudfolie, en leg het minimaal een kwartier in de koelkast.
100 g meel voor 1 persoon, 1 ei op 100 g meel
Ravioli vulling
Snijd de kip in hele kleine stukjes en doe deze in een kom. Voeg de eierdooiers en de creme fraiche erbij. Rasp de schil van de ½ citroen en roer deze samen met de helft van de Parmezaanse kaas door het kipmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Ravioli maken
Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in porties. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een lap van ongeveer 1 milimeter dikte (maak eventueel gebruik van een pastamachine)
Leg een deeglap op de snijplank, besmeer deze met wat eiwit, maak kleine hoopjes van het kipmengsel en leg deze om de 5 cm op de deeglap. Leg een andere deeglap er bovenop en plaats de raviolistamper, glas of dergelijke om de hoopjes kipvulling en druk zo de ravioli uit. Herhaal dit totdat alle deeglappen en/of kipvulling op zijn.
Tomatensaus
Verhit wat olijfolie in de pan. Doe hier de tomatenblokjes in en op het laatst de basilicumblaadjes. Warm op.
Ravioli koken
Breng een pan met ruime hoeveelheid water aan de kook. Kook de ravioli in een paar minuten gaar, als de ravioli boven komt drijven is deze gaar. Schep de ravioli voorzichtig uit de pan.
Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met de rest van de geraspte Parmezaanse kaas. Serveer met de tomatensaus.
Inspiratiebron: leukerecepten.nl
Helaas niet zoals gedacht. Het deeg met de hand uitgerold maar was toch te dik. Ik denk voor dit soort recepten zeker een pastamachine nodig te hebben.
Daarnaast hadden ze hier ook niet het goede meel, dus gewone bloem gebruikt.
Een recept geplaatst onder misbaksels maar wat nog wel een kans verdient met de juiste materialen en ingrediënten.
Gewoon blijven proberen…x