- gember/djahee (stukje van 3 cm)
- laos/galangawortel (stukje van 3 cm)
- 5 kemeri-noten
- 5 teentjes knoflook
- 2 tl komijn-poeder/djinten
- 2 tl koriander-poeder/ketoembar
- 1 1/2 el kurkuma/kunyit
- 4 el sambal
- 1 tl trassi
- 3 uien
- 1 1/2 kg riblappen
- 3 stengels citroengras/sereh
- 5 citroen-bladeren/djeroek poeroet
- 2 schijfjes palmsuiker/gula djawa
- 1 boullion blokje
- 2 blikken kokosmelk
- 4 el olijfolie
Bereiding boemboe:
Maak de gember en laos schoon, voeg alle ingrediënten in de keukenmachine en blender het geheel tot een pasta-mengsel.
Bereiding rendag:
Snij je riblappen in niet te kleine stukken. Doe de boemboe in een pan met dikke bodem en bak je mengsel een klein beetje aan. Leg een knoop in je citroengras, snij het kontje eraf en pleur bij je kruidenmengsel. Gooi je 5 blaadjes djeroek poeroet en 2 blikken kokosmelk erbij en roer door. Verkruimel de 2 schijfjes palmsuiker en het blokje bouillon en roer deze er ook door. Nu al het vlees lekker in de pan. Goed roeren!
Laat je vlees nu op het allerlaagste vuur wat je hebt, zeker voor 3 a 4 uur lekker pruttelen. Geen deksel op de pan en elk half uur even voorzichtig roeren in de pan.
Bron: EtenmetNick