- 4 zalmfilet
- Boursin Coursine Knoflook & Kruiden
- 2 Lenteui
- Kookroom
Verwarm de BBQ voor op 180 graden.
Schep met een lepel 1/3 van de inhoud van de boursin uit de verpakking en doe dit in een mengkom.
Meng dit met een flinke scheut kookroom. Voeg eventueel naar keuze een scheutje melk toe om de saus te verdunnen.
Snij hierna de lenteui fijn en voeg dit toe aan de saus.
Spoel de zalm af en maak deze schoon. Verdeel de zalm dan over het aluminiumfolie.
Neem hierna ruime stukken van het aluminiumfolie en leg elk stukje zalm op een ander stuk folie. Vouw alvast de randen van de folie om, zodat je de saus over de zalm kunt gieten.
Verdeel de saus over de verschillende stukken zalm en vouw de pakketjes dicht. Laat daarbij aan de bovenkant ruimte over, maar maak ze wel helemaal dicht. Je maakt dus als het ware een soort huisje voor de zalm.
Zet de zalm op een plaat in de voorverwarmde BBQ op 180 graden voor ongeveer 15 minuten.
Inspiratiebron: Boursin.nl