Geplaatst door Suzanne op 26 - jan - 2014, Menukaart Banner, BBQ, Hoofdgerechten
Ingredienten
  • 200 gram bloem
  • 2 eieren
  • beetje olijfolie
Kooktijd: 60 min Porties: 2

Meng de bloem, de olie en het ei in een kom tot een vrij stevig aanvoelend deeg en laat dit, afgedekt met plastic folie, zo’n 20 minuten rusten.(stelregel is per persoon 100 gram bloem en 1 ei)

Besprenkel je werkblad met wat olijfolie. Neem de helft van het deeg en rol het enigszins uit tot een langwerpig stuk. Haal dit door de breedste stand op de pastamachine en herhaal dit nog 2 keer op deze stand. Zet hierna de pastamachine op een standje smaller, haal het deeg hier doorheen en ga meteen weer door naar een standje smaller (vergeet niet af en toe je deeglap te bestuiven met bloem), net zo lang totdat je bij de laatste stand bent aangekomen. Leg het deeg op je werkblad en bestuif elke kant met bloem.

Maak nu de pasta die je zelf wil. Maak je eigen verse lasagnevellen, cannelloni, ravioli, noodles, spaghetti, tagliatelli etc.
Zelf heb ik de stand op de pastamachine gebruikt en spaghetti ervan gemaakt.

Deze spaghetti heb ik geserveerd met wat gehaktballetjes in tomatensaus.
De gehaktballetjes waren gebaseerd op het MOINK Balls recept, alleen dan zonder de ontbijtspek en de bbqsaus. Deze heb ik eerst een uur op de bbq gelegd en later nog een half uur in de tomatensaus op de bbq.
Hierdoor had ik mijn handen vrij om de spaghetti te maken. Verse pasta hoeft maar heel kort gekookt te worden, zo’n 2 minuten.

Geef een reactie


Recente Recepten

Rengdang

Geplaatst op 2 - aug - 2021

geen reacties

Arretjescake

Geplaatst op 13 - apr - 2016

geen reacties

Volkorenbrood uit de broodbakmachine

Geplaatst op 31 - jan - 2015

1 reactie

Raw-snackreep

Geplaatst op 20 - dec - 2014

geen reacties

Recente Berichten

Aardappels telen helaas mislukt

Geplaatst op 4 - jun - 2013

2 reacties

Zelf aardappels telen

Geplaatst op 19 - mrt - 2013

1 reactie

Tuinkruiden

Geplaatst op 9 - mrt - 2013

geen reacties