- 1 kg runderstoofvlees
- 5 kruidnagels
- 5 blaadjes laurier
- 200 ml natuurazijn + 100 ml water
- 2 uien
- 70 g (room)boter
- 400 ml water (extra)
- 3 plakken ontbijtkoek
- 3 el appelstroop
Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper, hak de kruidnagels fijn. Meng in een kom het vlees, kruidnagels en natuurazijn+water.
Laat dit minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast staan.
Pel en snijd de uien in ringen.
Verhit de boter in een braadpan met dikke bodem en bak het vlees in circa 5 minuten om en om goudbruin. (bewaar de marinade)
Voeg de uien toe en laat circa 2 minuten bakken. Voeg de laurierblaadjes, marinade en het water toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan circa 3 uur garen.
Snijd de plakken ontbijtkoek in blokjes. Voeg de ontbijtkoek en de appelstroop toe en laat nog circa 30 minuten garen.
Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Inspiratiebron: 24Kitchen